Vaikka hellettä vielä piteleekin, huomaa syksyn lähestymisen ainakin kauppojen hedelmätiskeillä. Kesäiset hedelmät kuten persikat ja luumut ovat vähentyneet samoin kuin marjat, ja tilalle on tullut appelsiineja ja rypäleitä. Rypäleistä pääsenkin kätevästi siirtymään viineihin, vietimme nimittäin lauantaina mukavan päivän Pirquessä viinijuhlissa.

Valle del Maipon viinialueella sijaitsevaan Pirqueen pääsee julkisilla kulkuvälineillä ajamalla yhden metrolinjan päästä päähän ja vaihtamalla sen jälkeen hiekkateillä hullun lailla kaahaavan bussin kyytiin. Autolla tuo n. 25 km matka saattaisi taittua aavistuksen verran sujuvammin, mutta eipä löytynyt meidän retkueesta vapaaehtoista kuskia.

Tapahtumaan osallistuneet viinitilat olivat asettuneet pitkän teltan molemmin puolin tuotteidensa kanssa. Pääsymaksun hintaan sisältyi viisi viinikuponkia ja lasi, minun lasiini tosin näitä kuponkeja oli sujahtanut tuplasetti. Hyvin pian onnistuimme identifioimaan pihit tarjoilijat, joita pyrimme välttämään ja näin panostamaan laadun sijaan määrään.

Päivä kului yllättävän nopeasti viinejä maistellen ja yleisön joukosta löytyneiden tuttujen kanssa seurustellessa. Koska seurueeseemme kuului samana aamuna maahan pitkällä lennolla saapunut henkilö, lähdimme kotimatkalle ennen kuin aikaeron vaikutukset ihan totaalisesti iskivät.

1239061011_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen verran viineistäkin jäi mieleen, että suosikiksemme kohosi Emilianan orgaaninen Novas-viini. Sitä ei valitettavasti löytynyt ruokakaupasta, jossa ikään kuin juhlan kunniaksi kaikki viinit myytiin eilen 40% alennuksella.