Koulun aloitukseen kuuluu määrättyjen asusteiden lisäksi kirjojen ja vihkojen sun muiden tarvikkeiden hankkiminen. Eilen suuntasimme Parque Araucoon, yhteen kaupungin megaostareista, toiveenamme löytää sieltä koulukirjat Nicolle. Osoite oli kuitenkin ihan väärä, eihän tavallisissa kirjakaupoissa tähän aikaan vuodesta ole koulukirjoja tarjolla, kouluvuosi kun on jo lähestymässä loppuaan. Saimme kuitenkin vinkin käydä keskustassa San Diego -kadulla kirjoja etsimässä ja ostari-illan päätteeksi suuntasimme elokuviin.

Tänään olikin siis edessä uusi reissu keskustaan kirjaostoksille. Metrolla pääsimme nopsasti perille, ja San Diego -kadultakin löytyi jos jonkinmoista kirjakauppaa ja -kojua. Koulukirjojakin oli tarjolla vinot pinot, sekä käytettyinä että uusina. Näin saimme kaikki koulun listalla olleet kirjat hankittua, sekä lisäksi valtavan kasan vihkoja sun muita tarvikkeita. Yllättävän helpolla siis pääsimme, ja osoite on nyt tiedossa ensi maaliskuussa alkavan seuraavan kouluvuoden hankitoja silmällä pitäen.

1808575.jpg

Iltapäivällä palasimme vielä keskustaan Nicon Manga-kurssia varten. Näin kurssin aluksi on meidän hyvä saattaa hänet perille, mutta myöhemmin matkan voi tehdä omillaankin, sen verran helppoa täällä on varsinkin viikonloppuisin liikkua. Meidän oli tapettava aikaa parin tunnin verran eli kurssin ajan, joten päädyimme meksikolaiseen ravintolaan micheladoille. Taisi nostalgia iskeä! Keskustaan lähtiessämme pakkasin mukaan ruuantähteitä ja lounaskyljyksien luut metroasemien tuntumassa  hengailevien kulkukoirien iloksi. Koirien määrä on yllättänyt meidät täysin ja niiden näkeminen tekee todella pahaa. En tiedä miten muissa vastaavissa kaupungeissa on koiraongelma hoidettu, ehkäpä ne kerätään talteen ja lähetetään koirien taivaaseen. Mikä sitten lieneekään koirien kannalla paras vaihtoehto, tiedä häntä. Itse olen jo kehitellyt mielessäni erilaisia koirien elintason nostamiseen tähtääviä suunnitelmia, joista tämä jämäruorien jakelu oli ensimmäinen toteutunut operaatio. Jatkoa toivottavasti seuraa.