20 päivää sitten aloittamani operaatio pankkitilin avaamiseksi alkaa olla loppusuoralla. Eilen tuli pankista soitto, että tiliin kuuluva tuotepaketti (los productos) olisi valmistunut. Se luvattiin toimittaa perille sovittuna aikana, eli tänään iltapäivällä. Tätä ennen olin joutunut toimittamaan tilinavauskomitealle lisäselvityksiä maksukyvystäni, ilmeisesti kännykällä otettu kuva antoi aihetta epäilyyn. Kaipailivat vaikkapa jotain pientä omaisuutta tai vastaavaa. Mistäs meillä sellaisia olisi varsinkaan täällä Chilessä osoittaa. Pankin typy muisti minun kuitenkin maininneen, että olemme ostamassa autoa (maisitsin, kun sitä kysyttiin kaavakkeessa) ja tuumi, että tämä saattaisi riittää komitealle. Skannailin autokauppaan liittyvää aineistoa ja parin päivän päästä sain ilosanoman: anomus oli hyväksytty.

Tämän jälkeen luvattiin tiliin kuuluvat tilpehöörit viidessä työpäivässä, mutta ehkä siihen lopulta meni vähän enemmän. Tänään ne kuitenkin saapuivat, ja noin parinkymmenen allekirjoituksen ja yhden sormenjäljen jälkeen käsissäni oli kattava setti: shekkivihko, maksukortti, luottokortti ja nettipankkitunnukset. Vielä niitä en pääse kokeilemaan, sillä korttien aktivointi vie vähintään 48 tuntia.

Olin ajatellut, että kyseessä on normaali käyttötili tai kenties säästötili, mutta ei sentään, mihinkään niin arkipäiväiseen ei  tarvitse Banco Securityn asiakkaan tyytyä: tili on cuenta mujer. Vielä kun tietäisi, mikä ominaisuus tekee tilistä juuri naisille sopivan.