Omaan kotiin muuttaminen ratkaisi joitakin ongelmia, mutta toi mukanaan tuhatmäärin uusia, sekä loppumattoman työleirin. Näihin auttaa parhaiten aika, ja se että pistää hihat heilumaan. Gustavo onkin saanut todeta päivien kuluvan huomaamatta, eikä aika meinaa edes riittää kaikkiin hommiin.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Viime viikonloppuna edistyimme palvelujen suhteen. Saimme tilattua nettiyhteyden sekä avattua kännykkäliittymät. Näissä oli suureksi avuksi jo aikaisemmin hankkimani Falabella-tavaratalon luotollinen kanta-asiakaskortti. Koska olemme onnistuneet vakuuttamaan Falabellan maksukyvystämme, muutkaan eivät sitä enää kyseenalaista eikä palkkatodistuksia ole tarvinnut kirjoittaa. Falabellan kortilla tarkoitukseni oli kerätä ostoksista pisteitä, sekä hyödyntää kanta-asiakastarjoukset. Sittemmin huomasimme, että kortti ei tarpeisiimme oikein sovellukaan, sillä ostokset on ostettava korttiin kuuluvalla luotolla, jotta pisteet kertyisivät. Luoton voi lyhentää käteisellä tai shekeillä, mutta ei toisella kortilla. Ei kovinkaan kätevää, nytkin pitäisi jostain taikoa käteistä pesukoneen verran ja suoriutua taskut seteleitä pursuten lähimpään Falabellaan suorittamaan maksu ennen eräpäivää.

 

Aloitimme asunnon kalustamisen ja sisustamisen aika lailla tyhjästä. Makuuhuoneet alkavat olla kohtalaisessa kunnossa, mutta olohuone on vielä aivan tyhjä. Huonekalujen luvattujen toimitusten pitävyyteen emme pahemmin luota, mutta muuttokuorma on ilmeisesti jo saapunut satamaan ja sen toimitus pitäisi tapahtua jossain vaiheessa ensi viikolla. Vielä pitäisi hankkia verhoja, mattoja ja lamppuja, mutta paras kai edes rauhallisesti asia kerrallaan.

 

1881640.jpg

 

Nettiyhteys oli luvattu jo tälle viikolle. Soitto Telefonicaan paljasti, että hakemuksemme olikin joutunut vielä lisäselvittelyyn, sillä henkilötunnusta vastaava Rut-numeroni oli aiheuttanut hämminkiä. Erinäisten soittojen, faksien ja skannausten jälkeen asia saatiin kuntoon, mutta ilmeisesti olemme takaisin lähtökuopissa ja joudumme odottelemaan asentajia vielä viikon verran. Kaapelitelkkari sen sijaan on toiminut koko ajan, en tiedä onko edellisten asukkaiden tilaus vielä voimassa vai kyseessä kenties porterojen virittämä maksuton systeemi, sehän lienee täällä ihan tavallista. Nicolla illat kuluvatkin lähinnä telkkaria katsoessa, tarjolla kun ei ole oikein muuta viihdettä.

 

1881642.jpg
Kotikatu San Sebastian