Nyt voi varmaankin hetken hengähtää, kun koti alkaa olla valmis. Tuntuu muuten oikein mukavalta ja olo on kotoisa. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun koko kalustus ei ole kierrätyskeskuksesta tai perintönä saatua. Sisustuksessa on toki havaittavissa kevyttä amatöörimäisyyttä ja kenties vähän mauttomuuttakin, mutta sehän vain kuvastaa asukkaitaan.

Perjantaina vietimme iltaa "terassillamme" uusilla pehmeillä tuoleilla lojuen. Olimme samalla ikään kuin nuorisoa paossa ja poissa jaloista, Nico oli nimittäin tuonut kolme kaveria mukamas jotain ryhmätyötä tekemään. Työstä ei kai tullut yhtään mitään, mutta pojilla tuntui olleen ihan kivaa. Niin meilläkin. Olisimme käyneet vielä illalla hakemassa ompelussa olleet verhot, mutta kun oli lauantaista ollut puhetta, niin eihän ne olleet valmiit. Olivat sitten lauantaina, ihan kohtuullista jälkeä oli ompelija tehnyt. Ehdimme hädin tuskin ripustaa ne paikoilleen kun pitikin kiirehtiä kylään grillaamaan. Olipa muuten ihan ensimmäinen kerta, kun söimme todella mureaa ja maukasta lihaa täällä Chilessä. Innostuimme jopa miettimään, josko meillekin pitäisi ostaa oma grilli.

2019945.jpg

Äänestyspäivänä sunnuntaina oli kapunki kutakuinkin kuollut. Täälläkin äänestettiin kuntatasolla. Kävimme heti aamusta reippaina pitkään odottaneen siivousurakan kimppuun. Eipä meinannut loppua tulla, aina löytyi uusia jynssättäviä paikkoja. Siihen menikin koko päivä, ja jos oikein tarkkaa jälkeä olisi tehnyt niin olisi mennyt iltakin. Ajattelimme urakan valmistuttua palkita itsemme virvokkeilla kulmakuppilan terassilla, mutta eipä ollut yksikään anniskeluoikeuksin varustettu ravintola auki. Sen kyllä tiesimme, että juomien myyminen on kaupoissa kielletty, mutta että ravintolatkin joutuvat tällä tavoin varmistamaan äänestysrauhan säilymisen, oli yllätys.

2019939.jpg

Viikonlopun olimme ilman telkkaria, eipä sitä ehtinyt edes kaivata. Asennus oli luvattu maanantaiksi ilman sen tarkempaa aikaa. Sitä sitten odotettiin kuin kuuta nousevaa aamusta alkaen. Kellon lähestyessä kuutta olimme jo valmiit toivottamaan koko firman ties minne, vaikka olin jo ehtinyt palvelua kovasti kehua. Ilmeisesti asennuspuoli on ulkoistettu, eikä asentajan ja firman välinen kommunikointi oikein taida toimia. Asentaja ilmestyi lopulta seitsemän maissa, selitti jotain hankalista koirista edellisessä paikassa, ja kävi hommiin. Valmista tuli kymmenen jälkeen, enpä arvannut että antennin viritys ja johtojen veto vie useamman tunnin. Nyt on pelit ja vehkeet toiminnassa.