Meksikon vuosina ja sen jälkeenkin ikään kuin tottui siihen, että vähän väliä tapahtui jotain ikävää. Kidnappausten lisäksi silloin tällöin syöksyi bussi rotkoon vuoristossa tai kauloja katkaistiin huumekartellien välisissä yhteenotoissa oikein urakalla. Normaalisti nuo tapahtumat eivät liipanneet läheltäkään, joten niiden oletti kuuluvan ihan toiseen maailmaan. Kun tänään aamulla toisella korvalla CNN:n uutisista USA:n vaalitulosta varmistaessani kuulin Meksikon sisäministerin saaneen surmansa, kuvittelin senkin kuuluvan tähän itselle kovin kaukaisten tapahtumien sarjaan. Hajamielisesti kuunnellusta uutislähetyksestä meni kuolinsyy kokonaan ohi, joten kävellessäni töihin mietin, josko hänet oli vaikka murhattu. Töissä aamun sanomalehtiä selatessa huomasin uutisen samaisesta tapauksesta, ja kuvassa hiiltyneiden autojen takana komeili Scotiabankin toimistorakennus, eli kuva oli aivan entisiltä kotinurkilta. Samoihin aikoihin selkeni, että serverimme oli edellispäivän sähkökatojen jäljiltä mykkänä. Olimme siis sähköpostien ja kaiken uutisoinnin ulkopuolella koko päivän.

Heti aamusta välitetty kiireellinen serverin korjauspyyntö johti ainoastaan siihen, että pitkälti iltapäivän puolella korjaaja luvattiin lähettää huomenna. Vasta sitten selviää, kauanko joudumme pimennossa olemaan. Kaiken tämän sählingin jälkeen vasta muutaman puhelinkontaktin kautta selvisi, että Meksikon tapahtumat liippasivatkin tällä kertaa aika läheltä, onneksi suuremmalta surulta kuitenkin vältyttiin.

Näissä apeissa tunnelmissa toivotan pikaista toipumista Méxicoon. Lisäksi lähetän paljon onnitteluja synttärisumaan osuville: Carlalle ja Noelialle Buenos Airesiin, Amandalle Espooseen, Petelle Méxicoon ja Oili-muorille Haminaan, sekä hännänhuippuna Minnalle Hampuriin.