Nico tuntuu olevan ihan tosissaan kitaransoiton kanssa. Ovat koulukavereiden kanssa saaneet bändin kasaan ja ilmeisesti voivat koulussa harjoitellakin, ainakin satunnaisesti. Viime lauantaina tarjoutui pojille tilaisuus soitaa koululla vanhempainyhdistyksen organisoimassa bingoillassa selvitettyään kunnialla edeltävät koesoitot. Me kuulimme tästä tilaisuudesta Nicolta, mutta emme edes tienneet kenelle se oli suunnattu. Olemme maksaneet vanhempainyhdistyksen jäsenmaksun, mutta mitään yhteydenottoa siltä suunnalta ei koskaan ole tullut.

Kun sitten veimme Nicon koululle selvisi, että kyseessä on jokinlainen hyväntekeväisyystapahtuma. Bingoa ja muuta ohjelmaa oli koko illaksi, lisäksi hintaan sisältyi ateria. Siinä vaiheessa emme enää lähteneet leikkiin mukaan, lippuja oli ilmeisesti myyty ja paikat jaettu etukäteen. Jälkeenpäin kuulimme soiton sujuneen hyvin ja Nicokin viihtyi juhlissa lähemmäs puolta yötä.

Alkuviikosta bändin kitaristin äiti soitti, että pojat pääsisivät esiintymään Teleton-hyväntekeväisyyskampanjan korttelitapahtumaan Peñalolenin kaupunginosaan. Tämän bändin toisen kitaristin sisar kuuluu chileläiseen ilmeisesti ihan kuuluisaan nuorisobändiin Six Pack, ja Teleton-keikka oli tarjoutunut tätä kautta. Eilen pojat lähtivät jo aamusta matkaan intoa täynnä, me julkisilla perässä vähän lähempänä arvioitua esiintymisaikaa. Tilaisuus oli tosiaan kuin minkä tahansa suomalaisen pikkukylän markkinat, lava oli kasattu "pääkadulle" ja väkeä liikkui paikalla vaihtelevia määriä. Jossain vaiheessa tuntui, että yleisönä oli enemmän makkaranhajun paikalle houkuttamia kulkukoiria kuin ihmisiä.

2105803.jpg

Poikien esiintyminenkin siirtyi iltapäivän puolelle, kun joutuivat vielä palaamaan kotiin hakemaan jotain lisävarusteita. Ilmeisesti järjestäjien tarjoamat laitteet eivät sellaisenaan kelvanneet. Aika lailla kylmiltään ja todella vähällä harjoittelulla vetivät kolmen lainabiisin setin läpi. Pientä jännitystäkin oli ilmassa. Paikalla olleet vanhemmat taisivat olla innokkaimpia faneja, mutta jos muuta niin ainankin arvokasta kokemusta tilaisuus antoi.

Edessä on pian kesäloma, joka varmaankin tuo pientä taukoa bänditouhuun. Toivottavasti loman jälkeen soitto jatkuu uudella innolla. Sillloin meilläkin pitäisi jo olla auto, joten kujetuspuolellakaan emme ole enää muiden hyvän tahdon varassa.