Viña del Marin rannikkokaupungissa on käynnissä Festival de la Canción, kenties Lattareiden tärkein vuosittainen musiikkitapahtuma, vähän niin kuin San Remo Euroopassa (seuraakohan sitä Suomessa kukaan?). Osa festareiden esiintyjistä heittää keikan myös pääkaupungissa. Meidät sai liikkeelle Carlos Santana, edullisten lippujen (14 eur) ja vaivattoman hankinnan (ei jonoja Falabellassa Ticketmasterin myyntipisteessä) ansiosta. Viñaan meno tuntui liian monimutkaiselta, eivätkä muut pääesiintyjät Juanes, Marc Anthony, Daddy Yankee tai Simply Red kuulu suurimpiin suosikkeihin.

Täälläkin aikatauluista tunnutaan pitävän tarkasti kiinni ja tasan kello yhdeksän sammoivat Movistar Arenan valot ja soitanta alkoi. Alussa Herra Santana totesi, että kun ei tarvitse välittää televisioinnin asettamista aikarajoista, bändi aikoo soitaa ihan niin pitkään kuin intoa riittää. Ja riittihän sitä, kaksi ja puoli tuntia saimme nauttia esiintymisestä, jossa pääosassa oli musiikki ja ammattitaitoiset muusikot. Mitään koreita asuja ja erityistä lavareksiviittaa tuskin kukaan kaipasikaan. Ne kaikkein suurimmat hitit Black Magic Woman, Oye como va ja Corazón espinado soivat putkeen tunnin ja kolmen vartin jälkeen ja saivat luonnollisesti yleisön jaloilleen. Keikan alkupuolelta tunnistin lapsuudessani kahvimainoksessa soineen biisin ;-)

Syksyä kohti Movistar Arenan tarjonta laskee kuin lehmän häntä. Kuka ihmeessä haluaa nähdä karmeita kasaritähtiä kuten Rick Astley tai A-ha? Me taidamme siirtyä toiselle areenalle urheilujuhlan pariin. Chile kohtaa Uruguayn jalkapallon mm-karsinnassa aprillipäivänä, ja liput tulevat ensi viikolla myyntiin. Pienoisen esteen -tai kenties vain hidasteen- saattaa muodostaa se seikka, että Uruguayn kannattajille varattuun katsomoon pääsee vain samaisen maan henkkarit esittämällä. Missään ei ole kerrottu, mihin katsomoon kolmansien maiden kansalaiset aiotaan sijoittaa.