Kävimmepä tänään -juuri ennen kuin aurinko piiloutui horisontin taa- terassilla oluella keväisen sään kunniaksi. Oluet otimme mukaan omasta jääkaapista ja terassin virkaa hoiti kattomme kerrosta ylempänä. Katolla on pikkuinen uima-allas, jota toivomme kesän helteillä voivamme käyttää, ei varmaankaan kuntouintiin mutta virkistymiseen ainakin. Tuskin siellä tungosta tulee olemaan, eihän täällä paremmat porukat alennu rahvaan kanssa samoille tonteille. Tarkoitus olisikin hankkia sellaiset kokoontaitettavat aurinkotuolit, jotka voimme helteellä napata kainaloon.

1948524.jpg

Kotimme on nyt askelta valmiimpi. Lauantaina löysimme lopultakin mieluisan kattolampun, vain jalkalamput puuttuvat. Lampun virityksen jälkeen tulin siihen tulokseen, että kyllä ruokapöydän on oltava lampun kohdalla, varsinkin kun illaksi oli tulossa ruokavieraita. Eihän siinä auttanut muu kuin kääntää kalusteet uuteen asentoon, ihan koeluonteisesti kylläkin, sillä ei tämä uusi järjestyskään oikein vakuuta. Ongelma on edelleen telkkarin kaapeli, joka on huoneen väärällä puolella.

Sunnuntai meni hieman huonossa hapessa, lauantaina nimittäin mukavassa seurassa ihan huomaamatta tyhjensimme useamman viinipullon, ihan sivistyneessä hengessä kylläkin. Kävimme kuitenkin pikaisesti tutustumassa Los Dominicus -käsityölaiskylään, joka sijaitsee ihan tässä kaupungissa muutaman kilometrin päässä. Paikka on mukavan rauhallinen, vehreä keidas, jossa on myynnissä paikallista käsityöperinnettä. Vastaavaa on Meksikossakin tarjolla vähän joka nurkassa, joten tyydyimme vain katselemaan tarjontaa ja kiertelemään paikkaa kaikessa rauhassa. Päivän ainoaksi ostokseksi jäi läheisen puiston kirpparilta mukaan tarttunut höyrysilitysrauta, se ainakin tuli tarpeeseen.