Viime viikot olemme saaneet nauttia kesäkeleistä ja keskikesää kohti mentäessä ilmat takuulla vielä kuumenevat. Olen yrittänyt iltaisin töiden jäkeen loikoilla hetken kattoterassilla, jotta saisin vähän väriä kinttuihin. Taikaa kyllä otsonikerros olla näillä seuduilla hieman heikossa kunnossa, kun vielä iltakuudeltakin aurinko polttaa todella nopeasti. Päivisinkin jo kymmenen minuutin kävely kadun aurinkoisella puolella saa nenän punottamaan.

Viime viikonloppuna testasimme kaupungin tiettävästi ainoan uruguaylaisen ravintolan, jolle on mielikuvituksen puutteessa annettu nimeksi El Uruguayo. Ravintolan myymiä makkaroita olimme jo kotigrillissämme valmistaneet ja todenneet ne maukkaiksi. Paikan ulkoisia puitteita oli netissä kuvailtu vaatimattomiksi, mutta emme antaneet sen häiritä, hyvää ruokaahan lähdimme hakemaan ja sitä myös saimme. Pöydät, tuolit ja astiat olivat kyllä ihan kuin kaatopaikkakuormasta pelastettuja, mutta selvisimmepä lakusta ihan pikkurahalla.

2066502.jpg

Kuntoilua olen jatkanut neljän tunnin viikkotahdilla, alkuperäinen tavoitehan oli viisi. Tunnit ovat pääasiassa ihan kohtalaisen tasoisia, vaikka suomalaiset ohjaajat vaikuttavat kyllä paljon ammattitaitoisemmilta. Erikoista on se, että tuntien aikatauluista ei olla turhan tarkkoja, väkeä tulee paikalle vaikapa varttitunnin myöhässä, ja osa puolestaan poistuu paikalta reilusti etuajassa, eikä se tunnu ketään häiritsevän. En ole vielä missään törmännyt yhtä hauskaan ja mukaansatempaavaan sisäpyöräilymuotoon kuin Myllypuron Blue Fitnessin ICE-tunnit, ilmeisesti tuota konseptia ei ihan helpolla muulta löydäkään. Täällä ohjaajat tuntuvat vain koko ajan huutavan lisää nopeutta tai vastusta, sen sijaan että muistuttaisivat omien voimien ja rajojen huomioimisesta. Jos ohjeitaan noudattaisin, olisin alta aikayksikön taju kankaalla.

Sisun elämään paistaa aurinko pitkästä aikaa. Whiskas on lopultakin saanut ruuat tullista läpi ja niitä löytyy kaupoista. Kun perjantaina näimme hyllyssä tuttuja pusseja ensimmäistä kertaa, ostimme saman tien koko hyllyn tyhjäksi ihan kaiken varalta.

2066511.jpg