Koko Chile on kuluneen viikon saanut seurata uima-altaaseen pudonneen kaksivuotiaan Eman taistelua elämästä. Tiedoitusvälineissä vähemmälle huomiolle on jäänyt mm. Etelä-Chilessä aktivoitunut tulivuori, jonka purkauksen alta osa läheisen kylän asukkaista sitkeästi kieltäytyy poistumasta. Talouden elvytyspaketit ja presidentin Kuuban-vierailun aikaan skandaaliksi paisuneet Fidelin kommentit Bolivian oikeudesta merirajaan ovat nekin jääneet taka-alalle, kun kuvat pienestä nappisilmäisestä Emasta ja jo kertaukseksi menevät yksityiskohtaiset selvitykset tapahtumien kulusta saavat sivukaupalla tilaa lehdissä.

Olen aika varma, että Chilessä joka päivä useampi lapsi joutuu vastaavaan onnettomuuteen, mutta heistä ei kukaan ole kiinnostunut. Eman isä sen sijaan on valtiovarainministeri, joka välittömästi käynnisti mittavan operaation lapsensa hengen pelastamiseksi. Perheen loma-asunnolta Zapallarista lapsi vietiin ambulanssilla lähimpään kaupunkiin, jonne isukki olikin jo tilannut puolustusvoimien helikopterin hoitohenkilökunnalla varustettuna. Helikopteri kyyditsi Eman pääkaupungin parhaaksi arvioituun yksityiseen sairaalaan Clínica Las Condesiin. Vanhemmat tulivat perässä toisella helikopterilla ja sairaalassa Emasta huolehtii 15 lääkärin tiimi. Lehtien aktiivisen seurannan ansiosta kaikki tiedämme, että isä purskahti itkuun vasta saatuaan lapsen tehohoitoon. Olemme nähneet kuvia sairaalassa vierailleista poliitikoista ja muista julkkiksista. Magneettikuvauksen perusteella Ema on onneksi säästynyt pahimmilta aivovaurioilta.

Tietenkin toivon, että Ema selviää onnettomuudesta, osittain ihan senkin takia, että lehdet voisivat lopettaa kirjoittelun. Mutta toisaalta tuntuu pahalta ajatella, että lukuisat pikkuiset Laurat, Ximenat ja Maríat ympäri maata joutuvat tyytymään siihen hoitoon, mitä lähin julkinen terveysasema pystyy tarjoamaan.

Las difíciles primeras 48 horas tras el accidente de Ema
Cómo es la UTI pediátrica donde Ema lucha día a día
Emita ya mueve manos cuando escucha canciones de cuna
Ex presidente Aylwin tras visitar a padres de Ema Velasco: "Los ...
Autoridades entregan apoyo a familia Velasco Saavedra
Realizan misa por salud de Ema Velasco
Examen realizado a Emma Velasco descartó "edema en el cerebro"