Viimeinen viikko Lemu-talossa pyörähtää käyntiin, toivottavasti. Tulevan kotimme vuokrasopimus on allekirjoitustamme vailla, ja omistaja saattaa päästää meidät muuttamaan jo ensi viikonloppuna. Eri asia on, kannattaako muuttoa kiirehtiä, asunnossa kun ei ole kalusteita eikä varusteita, ei puhelinta eikä varsinkaan nettiyhteyttä, eikä niihen hankkiminen ihan helppoa ole. Meksikossa puhelinyhtiön ADSL-yhteyteen vaadittavan vuokramodemin sai ruokakaupasta ja palvelu aktivoitiin puhelinsoitolla. Täällä puhelinyhtiö vaatii mm. palkkatodistuksen, samat vaatimukset koskevat myös kännykkäliittymän ja kaapelitelkkarin hankintaa. Rasittaa jo etukäteen ajatus asioimisesta näissä toimistoissa, joissa vastassa on aivottomia asiakaspalvelijoita, mutta pakko vaan käydä tuumasta toimeen, mikäli aiomme saada elämän rullaamaan mahdollisimman nopeasti.

Muuttokuormassamme tulee joitakin kalusteita ja perintönä saamme ainakin parisängyn, mutta paljon on myös ostettava. Olisimme ostaneet vuokraisännältä keittiön ruokailuryhmän, mutta hän halusikin myydä kaikki asunnossa olevat huonekalut yhtenä pakettina, tämä tarjous ei meitä kuitenkaan kiinnostanut. Niinpä lähdimme vielä kerran Biobíon huonekaluhalleja koluamaan. Olimme jo edellisellä reissulla noteeranneet mieluisan sohvaryhmän, jonka laitoimmekin saman tien tilaukseen parin kympin varausmaksulla. Tiedän, ettei äitini kannatta vaaleaa väriä meidän kaltaisille sottapytyille, mutta nyt ei äidin mielipidettä kysytty, ja sohvista tulee siis vaaleat.

1850593.jpg

Kun vauhtiin olimme päässeet, tilasimme saman tien myös ruokapöydän tuoleineen, samaa sarjaa edustavan tv-tason sekä sohvapöydän. Näissä annoin Gustavon päättää mallin, ovat ehkä hiukan tummemmat mitä itse olisin valinnut. Näiden kalusteiden tilaamiseksi vaadittiin 50% etumaksu, eikä meillä ollut sellaisia summia mukana, Biobíon vaarallisuudesta kun olemme kuulleet runsaasti kommentteja. Kauppias lupautui kuitenkin tulemaan huomenna hakemaan rahat meiltä kotoa, antoi hieman alennusta ja lupasi pöytään lisää pituutta ilman lisämaksua, joten ihan hyvät kaupat mielestämme teimme. Seuraavaksi pitääkin ruveta katselemaan kodin elektroniikkaa tositarkoituksella.