Toiminnan ihmisinä olemme jo saaneet suurimmat linjaukset ratkaistua. Kaikkein tärkein niistä on tietenkin Nicon koulupaikka, ja se on nyt varmistunut. Maanantaina poika aloittaa  Trewhela´s Schoolissa seiskaluokan ja hyppääkin suoraan kevätlukukaudelle. Pääsykoe sujui ilmeisesti ihan hyvin, eivätkä vielä ainakaan ole hoksanneet vaatia niitä kuuluisia legalisointeja Meksikosta. Kyllähän ne tarvittaessa  järjestyvät, varsinkin jos koulupaikka on muuten jo varma.

Ostimme jo erinäisiä koulupukuun kuuluvia vaatekappaleita. Nyt oli minunkin taivuttava koulupuvun edessä, tähän asti Nico on sen onnistunut välttämään. Tuntui kyllä olleen lähinnä innoissaan puvusta ja sovitteli sitä polleana. Helpottaahan se elämää huomattavasti, eivätkä ne ankeat vaatekappaleet ole edes kovin kalliita. Eipä tarvitse hirveästi harmitella, jos huosun polvet heti ensimmäisenä käyttöpäivänä ovat jo puhki. Eikä myöskään Nicon tarvitse haikailla luokkakavereiden suosimien Lacoste-pikeepaitojen perään, kuten Meksikossa.

1803403.jpg

Olemme myöskin löytäneet mieleisen ja meille sopivan asunnon mukavalta painalta. Välittäjä painaa päälle, mutta joudumme vielä odottelemaan korkeamman tason hyväksyntää ennen kuin voimme edetä asiassa. Asunto on kerrostalon ylimmässä (12.) kerroksessa, katolla on pieni uima-allas ja olohuoneen ikkunoista upeat näkymät Andeille. Elokuun loppuun majailemme joka tapauksessa tässä Lemu-talossa. Muuttokuormammekin odottaa edelleen Manzanillon satamassa laivan lähtöä.