Koko yön jatkuneen sateen jälkeen päivä valkeni onneksi kirkkaana, ja aurinkokin näyttäytyi. Koska sen kummempia suunnitelmia ei tälle päivälle ollut, suostuin Gustavon seuraksi autokauppaan. Sekin välttämätön paha, elin auton osto, on jossain vaiheessa toteutettava, nyt vielä lähinnä katsastamme eri vaihtoehtoja. Minä olen siinä hommassa ihan taka-alalla, painan vain jarrua heti, kun hinnat alkavat nousta liian korkealle. Tänään kävimme katsomassa Toyotan eri malleja.

1788881.jpg
Väliaikainen asuinpaikkamme Lemu-talo

Autokauppoihin, kuten muuallekin, olemme kätevästi kulkeneet metrolla tai bussilla. Julkinen liikenne on tässä kaupungissa lähes Helsingin tasolla. Hiljattain käyttöön otettu Transantiago-järjestelmä mahdollistaa vaihdon samalla lipulla, ja toimii pelkästään ladattavilla maksukorteilla. Metrot ovat siistejä ja selkeitä ja vuoroväli näin viikonloppuisinkin on jotain kolmen minuutin luokkaa. Pysäkeillä on selkeät kartat, joten oikean bussinkaan löytäminen ei ole vaikeaa, lisäksi kuljettavat ovat todella avuliaita ja ystävällisiä. Taksiin olemmekin joutuneet turvautumaan vain kerran, kun maksukorttimme saldo oli päässyt loppumaan paikassa, jossa sitä ei saanut ladattua.

1788883.jpg
Barrio Bellavista

Alkuillasta kävimme vielä pikavisiitillä Bellavistassa, jonka pitäisi olla Santiagon boheemi kaupunginosa. Nautimme terassilla oluet huomattavasti itseämme nuoremmassa seurassa, mutta eipä se menoa haitannut. Hinta oli meidänkin kukkarollemme sopiva: kaksi taalaa iso pullo. Muutenhan täällä on huomattavasti Meksikoa kalliimmat hinnat, mutta ehkä ei kuitenkaan ihan Suomen tasoa.

1788882.jpg
Suomalainen muotoilu esillä sanomalehden sisustus-liitteessä.